
Förberedelsetid
Aktiv
45 min
Passiv
1 h
Totalt
1 h 45 min
Svårighetsgrad
-
Bakentusiast
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 50 g vit choklad (ev. laktosfri)
-
60 g
Valio Laktosfri smör, rumstempereratSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 4 dl havregryn
- 1 dl riven kokos
- 2 msk florsocker
- ½ dl strösocker
- 1 lime, rivet skal
- ½ msk lime (pressad)
- 1 krm salt
-
¼ dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 50 g mango
- 1 msk passionsfrukt, saft
Topping
- 250 g marsipan, gul
- 100 g laktosfri vit choklad
- 1 dl kokos, riven
Dela recept
Instruktioner
- Smält den vita chokladen försiktigt över ett vattenbad eller på 600 watt i mikron.
- Mixa smör, havregryn, kokos, florsocker, strösocker, limeskal, limesaft, salt och grädde till en jämn massa i en matberedare. Mixa i den smälta chokladen.
- Skär mangon i bitar. Tina passionsfrukten och sila bort kärnorna. Pulsa i smeten. Ställ in smeten i kyl för en fastare konsistens.
- Kavla ut marsipanen till en rektangel och rulla lika långa längder av massan. Rulla in massan i marsipanen, skär av och tryck till kanten. Upprepa tills smeten är slut. Skär i bitar och doppa ändarna i smält choklad. Strö över riven kokos på kanterna.
- Låt stelna på ett bakplåtspapper, Du kan även ställa in dem på en bricka i kylen för att stelna snabbare.
Till recepten
Dela recept