Fortsätt till innehållet
Enchiladas med kyckling

Enchiladas med kyckling

Kycklingenchiladas är en rätt med rötter i det mexikanska köket. Enkelt, gott och smakrikt! Testa du också!

Enchiladas med kyckling

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 500 g kycklingfilé
  • 1 msk
    Valio smör normalsaltat
    Vårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
    Valio smör normalsaltat 500 g
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar (malen)
  • gul lök
  • 4 dl tomatpuré
  • 380 g bönmix
  • 1 dl
    Valio Laktosfri matgrädde
    Valio laktosfri matgrädde kan användas i varm matlagning såsom soppor, såser och ugnsrätter. Tål långvarig…
    Valio Laktosfri matgrädde 10% 5 dl
  • 1 dl
    Valio Middagsmagi ostcrème cheddar
    Middagsmagi ostcrème cheddar har en god & fyllig ostsmak och en krämig konsistens. Den laktosfria…
    Valio Middagsmagi ostcrème cheddar
  • ½ kruka färsk koriander
  • tortillabröd

Topping

Majssalsa

  • 200 g burkar majs
  • tomater
  • 2 msk färsk koriander
  • 150 g salladsost

Instruktioner

  1. Skär kycklingfiléerna i tunna strimlor. Stek dem i en klick smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  2. Tillsätt hackad gullök och fräs tills den är mjuk.
  3. Tillsätt krossade tomaterna och avrunna, sköljda bönor. Koka upp. Tillsätt matlagningsgrädden, ostcrèmen och hackad koriander. Värm upp och låt det svalna en stund innan du fyller tortillabrödet med röran.
  4. Fördela blandningen mellan bröden och rulla ihop dem. Lägg rullarna i en stor ugnsform.

Topping

  1. Kombinera resterande grädde, tomatpuré och ostcrème. Häll blandningen över rullarna i ugnsformen.
  2. Grädda på 225 grader i cirka 18 min eller tills ytan fått lite färg. Förbered majssalsan medan enchiladas är i ugnen.

Majssalsa

  1. Häll av majsen och skölj med kallt vatten.
  2. Skär tomaterna i små bitar och låt överflödig vätska rinna av.
  3. Hacka koriander.
  4. Låt osttärningarna rinna av (alternativt dela osten i tärningar) och blanda alla ingredienser till salsan.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.