Förberedelsetid
Aktiv
30 min
Passiv
18 min
Totalt
48 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarkock
- Ugn225°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 500 g kycklingfilé
-
1 msk
Valio smör normalsaltatVårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
- ½ tsk salt
- 1 tsk svartpeppar (malen)
- 1 gul lök
- 4 dl tomatpuré
- 380 g bönmix
-
1 dl
Valio Laktosfri matgräddeValio laktosfri matgrädde kan användas i varm matlagning såsom soppor, såser och ugnsrätter. Tål långvarig…
-
1 dl
Valio Middagsmagi ostcrème cheddarMiddagsmagi ostcrème cheddar har en god & fyllig ostsmak och en krämig konsistens. Den laktosfria…
- ½ kruka färsk koriander
- 8 tortillabröd
Topping
-
1½ dl
Valio Laktosfri matgräddeValio laktosfri matgrädde kan användas i varm matlagning såsom soppor, såser och ugnsrätter. Tål långvarig…
-
3 dl
Valio Middagsmagi ostcrème cheddarMiddagsmagi ostcrème cheddar har en god & fyllig ostsmak och en krämig konsistens. Den laktosfria…
- ½ dl tomatpuré
Majssalsa
- 200 g burkar majs
- 2 tomater
- 2 msk färsk koriander
- 150 g salladsost
Dela recept
Instruktioner
- Skär kycklingfiléerna i tunna strimlor. Stek dem i en klick smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
- Tillsätt hackad gullök och fräs tills den är mjuk.
- Tillsätt krossade tomaterna och avrunna, sköljda bönor. Koka upp. Tillsätt matlagningsgrädden, ostcrèmen och hackad koriander. Värm upp och låt det svalna en stund innan du fyller tortillabrödet med röran.
- Fördela blandningen mellan bröden och rulla ihop dem. Lägg rullarna i en stor ugnsform.
Topping
- Kombinera resterande grädde, tomatpuré och ostcrème. Häll blandningen över rullarna i ugnsformen.
- Grädda på 225 grader i cirka 18 min eller tills ytan fått lite färg. Förbered majssalsan medan enchiladas är i ugnen.
Majssalsa
- Häll av majsen och skölj med kallt vatten.
- Skär tomaterna i små bitar och låt överflödig vätska rinna av.
- Hacka koriander.
- Låt osttärningarna rinna av (alternativt dela osten i tärningar) och blanda alla ingredienser till salsan.
Till recepten
Dela recept