Förberedelsetid
Aktiv
30 min
Totalt
30 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarkock
Recension
5
stjärnor av fem
1 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
2 dl
Valio Laktosfri mellanmjölkdryck 1,5%I Valio laktosfri mellanmjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- ¾ dl vetemjöl
- 1 ägg
- ½ krm salt
- ½ msk strösocker
- 4 lussebullar
-
0 kg
Valio Laktosfri smör (till stekning)Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
Vaniljgrädde
-
100 g
Valio Laktosfri kvarg vaniljLaktosfri kvarg med fyllig och rund smak av vanilj. God som den är tillsammans med…
-
2 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
Topping
- 1 dl mandelspån
- 1 tsk kardemumma (stött)
- 1 msk florsocker
Dela recept
Instruktioner
- Mät upp mjölken, blanda ut med mjölet till en klumpfri smet. Tillsätt sen resten av mjölken, ägg, salt och socker.
- Skär lussebullarna till två halvor och doppa i smeten. Stek lussebullarna riktigt frasiga i en klick smör i en stekpanna på medelvärme.
- Vispa vaniljkvarg och grädde fluffigt i en skål.
- Toppa bullarna med rostad mandelspån, spritsa eller klicka på vaniljgrädden, strö över lite kardemumma och pudra på florsocker.
Till recepten
Dela recept