Fortsätt till innehållet
Frukostclafoutis med vinbär

Frukostclafoutis med vinbär

En clafoutis är en fransk dessert som smakar som en blandning av ugnspannkaka och kaka. Här har vi gjort en variant som passar till frukost eller mellanmål.

Frukostclafoutis med vinbär

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Till servering


Instruktioner

  1. Smöra två mindre ugnsformar ca 8x10 cm.??
  2. Vispa ihop cream cheese, mjölk, ägg och äggula i en bunke.
  3. Blanda i vetemjöl, honung, vanilj och salt.??Häll hela blandningen över bären, strö över mandelspån och grädda i mitten av ugnen?på 175 grader i ca 25 minuter. Låt kakan svalna lite, pudra över  florsocker och servera den gärna ljummen med vispad grädde.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.