Fortsätt till innehållet
Frukostpaj med äpple

Frukostpaj med äpple

Äppelpaj till frukost eller mellanmål? Den här pajen blir så god och smakar som en dessert. Servera med vaniljyoghurt eller vaniljkvarg. Passar även perfekt till brunchen!

Frukostpaj med äpple

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 3 dl havregryn
  • 1 ägg
  • ½ tsk kardemumma (stött)
  • ½ tsk kanel, malen
  • ½ dl honung, flytande
  • 35 g
    Valio Laktosfri smör, rumstempererat
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • ¼ tsk salt

Fyllning

  • 4 äpplen, små röda
  • 25 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • 1 msk honung, flytande
  • 1 tsk kanel, malen

Till servering


Instruktioner

  1. Smörj en form ca 12x15 cm med smör i botten och på kanterna.
  2. Rör ihop alla ingredienser till smuldegen i en bunke.
  3. Kärna ur och skiva äpplena till smala klyftor eller tärna i bitar. Stek äpplena i smör i en stekpanna med honung och kanel. Lägg äpplena med såsen i botten på formen och toppa med smuldegen.
  4. Grädda på 200 grader i 20-25 minuter. Servera pajen ljummen med vaniljyoghurt.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.