Fortsätt till innehållet
Grönsaksrösti med rom, lök och crème fraiche

Grönsaksrösti med rom, lök och crème fraiche

Frasiga små rotfruktsplättar blir en riktigt god förrätt tillsammas med rom, crème fraiche och lök. Vi steker dem färdigt i ugnen för enkelhetens skull.

Grönsaksrösti med rom, lök och crème fraiche

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 600 g fast potatis
  • 150 g palsternacka
  • 2 dl
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • rödlök
  • 50 g
    Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12%
    Valio laktosfri lätt crème fraiche har en naturell, krämig, god och fyllig smak. Passar bra…
    Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12% 200 g
  • 150 g röd stenbitsrom eller löjrom
  • 0 kg salt och svartpeppar
  • 0 kg gräslök och citron

Instruktioner

  1. Skala och riv potatisen och palsternackan i en matberedare eller på ett rivjärn. Pressa ur vätska med händerna och krydda med salt och peppar.
  2. Forma potatissmeten till ca 16 st små plättar och förstek dem på båda sidor, ca 2 minuter per sida i en stekpanna med rikligt med smör. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Grädda röstin på mitten av ugnen i 175°C minuter i ca 15 minuter.
  4. Skala och finhacka rödlöken.
  5. Servera röstin med rom, crème fraiche och hackad lök. Toppa med lite gräslök och servera gärna med en citronklyfta.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.