
Förberedelsetid
Passiv
30 min
Totalt
30 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarkock
- Ugn175°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 600 g fast potatis
- 150 g palsternacka
-
2 dl
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 1 rödlök
-
50 g
Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12%Valio laktosfri lätt crème fraiche har en naturell, krämig, god och fyllig smak. Passar bra…
- 150 g röd stenbitsrom eller löjrom
- 0 kg salt och svartpeppar
- 0 kg gräslök och citron
Dela recept
Instruktioner
- Skala och riv potatisen och palsternackan i en matberedare eller på ett rivjärn. Pressa ur vätska med händerna och krydda med salt och peppar.
- Forma potatissmeten till ca 16 st små plättar och förstek dem på båda sidor, ca 2 minuter per sida i en stekpanna med rikligt med smör. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda röstin på mitten av ugnen i 175°C minuter i ca 15 minuter.
- Skala och finhacka rödlöken.
- Servera röstin med rom, crème fraiche och hackad lök. Toppa med lite gräslök och servera gärna med en citronklyfta.
Till recepten
Dela recept