Fortsätt till innehållet

Havrebröd

Nybakade frukostbröd är svårslaget! Här är ett havrebröd, med få ingredienser, som både är lättbakat och saftigt. Det går också att byta ut havren till glutenfritt. Servera gärna med sylt och smör eller margarin.

Havrebröd

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 5 dl
    Valio Laktosfri mjölkdryck 3%
    I Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
    Valio Laktosfri mjölkdryck 3% 1,5 L
  • 5½ dl havremjöl
  • 4 dl havregryn
  • 1½ tsk torrjäst
  • 1½ tsk salt

Instruktioner

  1. Värm mjölken till ca 40°.
  2. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ned mjölken och blanda till grötaktig deg. Låt jäsa under bakduk i ca två timmar.
  3. Forma små bröd av degen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Mjöla degen, för den är lite kladdig men ju mindre mjöl du klarar dig på desto saftigare blir bröden.
  4. Låt jäsa i 30 minuter.
  5. Grädda i mellersta delen av ugnen i 225° i ca 20 minuter.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.