
Förberedelsetid
Aktiv
15 min
Passiv
20 min
Totalt
35 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarkock
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 150 g björnbär (frysta eller färska)
- ½ dl vatten
- 1 krm vaniljpulver
- 1 msk strösocker, valfritt
- 1 msk lönnsirap
Havregrynsgröt
- 2 dl havregryn
- 1 dl steel cut oats
- 2 msk solrosfrön
- 1 tsk kardemumma (stött)
- 2 krm salt
-
4 dl
Valio Laktosfri mjölkdryck 3%I Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 1 dl vatten
Topping
- 0 kg mandelspån
- 0 kg björnbär
- 0 kg blåbär
-
0 kg
Valio Laktosfri mjölkdryck 3%I Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 0 kg kardemumma (stött)
Dela recept
Instruktioner
Björnbärskompott
- Koka upp björnbär, vatten, vanilj, socker och lönnsirap i en kastrull.
- Låt småkoka tills björnbären kokat sönder och kompotten kokat ner lite. Låt svalna.
Gröt
- Koka upp havregryn, steel cut oats, solroskärnor, kardemumma, salt, mjölk och vatten. Låt småkoka till önskad konsistens.
- Servera i tallrikar och toppa med rostat mandelspån, björnbär, blåbär, nymortlad kardemumma och mjölk.
Till recepten
Dela recept