Fortsätt till innehållet
Indisk blomkålskorma med myntaraita

Indisk blomkålskorma med myntaraita

Blomkålsbiffar kryddade med rökt paprika blir en spännande vegetarisk vardagsrätt med fräsch myntayoghurt och smakrik kormasås. Servera gärna ris och naanbröd till.

Indisk blomkålskorma med myntaraita

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • blomkålshuvud
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 0 kg olja, salt och svartpeppar

Kormasås

  • gul lök, finhackad
  • vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk ingefära, finriven
  • 2 tsk garam masala, kryddblandning
  • 1 tsk gurkmeja, malen
  • 1 tsk koriander, malen
  • ½ tsk cayennepeppar
  • 400 g tomater, krossade
  • Valio Laktosfri vispgrädde
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%  5 dl
  • 3 msk mandelsmör
  • 0 kg lime

Myntaraita


Instruktioner

  1. Börja med myntayoghurten. Låt yoghurten rinna av i ett kaffefilter eller i en sil, ca 30 minuter. Hacka myntabladen fint (men spara några till garnering) och skala och finhacka vitlöken och blanda med den avrunna yoghurten i en skål. Smaka av med honung och salt. Ställ kallt.
  2. Stek löken i lite olja i en gryta eller kastrull ca 5 minuter tills den mjuknat något. Tillsätt vitlöken och ingefäran och alla kryddor och stek några minuter till under omrörning. Tillsätt de krossade tomaterna och grädden. Koka upp, sänk värmen och sjud ca 15 minuter. Vispa ner mandelsmöret. Smaka av med salt och limesaft. Mixa såsen om du vill ha en slätare sås.
  3. Skölj blomkålen. Skär den i fyra skivor, några centimeter tjocka, ungefär som biffar. Stek blomkålsskivorna i olja i en stekpanna några minuter per sida, tills ytan fått gyllene färg och mjuknat lite. Krydda med paprikapulver och salt.
  4. Lägg upp kormasåsen och lägg på blomkålen. Garnera med myntablad. Servera med myntayoghurten.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.