Fortsätt till innehållet
Fiskgryta med ingefära och tomat

Fiskgryta med ingefära och tomat

En lättlagad gryta med mild smak av ingefära och tomat. VIll du har mer drag kan du med fördel fräsa med en finhackad chili eller röra ner lite sriracha sås. Blanda gärna olika sorters fisk men se till att bitarna har ungefär samma storlek så blir de klara samtidigt. Servera gärna med ris och bröd.

Fiskgryta med ingefära och tomat

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 500 g fiskfiléer, t ex torsk, lax, kolja
  • 1 tsk salt
  • vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk ingefära, finriven
  • 2 msk
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • 4 dl passerade tomater
  • 2 msk fisk- eller kycklingfond, flytande
  • 2 dl
    Valio Laktosfri vispgrädde
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%  5 dl
  • lime
  • 250 g körsbärstomater
  • 100 g haricots verts
  • 0 kg sesamfrön, sesamolja och koriander till garnering

Instruktioner

  1. Tina fiskfiléerna. Torka dem torra och skär dem i bitar. Krydda med salt. Låt stå medan du förbereder såsen.
  2. Fräs vitlök och ingefära i en stor stekpanna eller gryta med smör. Tillsätt passerade tomater, fond och grädde och koka upp.
  3. Sänk värmen. Tillsätt körsbärstomater, bönor och fisk. Sjud ca 5-10 minuter tills grönsakerna mjuknat och fisken är färdig. Dela limen och pressa över juicen. Salta mer om det behövs.
  4. Toppa med sesamfrön, sesamolja och färsk koriander.
  5. TIPS: Finhacka en röd chili och stek med ingefäran och löken för en hetare gryta.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.