Fortsätt till innehållet
Italiensk kycklinggryta

Italiensk kycklinggryta

Den här kycklinggrytan är krämig, saftig och smakrik tack vare grädde, soltorkade tomater och kryddor. En lyxig vardagsrätt som hela familjen kommer gilla och som dessutom tillagas på nolltid.

Italiensk kycklinggryta

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 400 g kycklingfilé
  • 1 msk
    Valio smör normalsaltat
    Vårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
    Valio smör normalsaltat 500 g
  • ¾ tsk salt
  • ½ krm svartpeppar (malen)
  • vitlöksklyftor
  • 75 g soltorkade tomater
  • 100 g körsbärstomater
  • 100 g babyspenat
  • 2 dl
    Valio Laktosfri matgrädde
    Valio laktosfri matgrädde kan användas i varm matlagning såsom soppor, såser och ugnsrätter. Tål långvarig…
    Valio Laktosfri matgrädde 10% 5 dl
  • ½ dl färska örter, t ex timjan, basilika eller persilja

Instruktioner

  1. Skär kycklingen i stora tärningar. Stek den gyllene i en klick smör i en stekpanna med höga kanter eller en kastrull.
  2. Hacka vitlök och addera den tillsammans med salt och peppar.
  3. Hacka de soltorkade tomaterna och halvera körsbärstomaterna. Lägg dem i stekpannan. Tillsätt babyspenaten. Låt det sjuda i några minuter.
  4. Hacka örterna och tillsätt dem tillsammans med grädden. Värm upp under omrörning i några minuter.
  5. Servera med ris, couscous, pasta eller bröd.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.