Fortsätt till innehållet
Japanskt mjölkbröd

Japanskt mjölkbröd

Mjukt, luftigt och med en silkig smulkänsla. Det japanska mjölkbrödet är något alldeles extra. Fördegen gör brödet extra saftigt. Tips! Du kan även baka det som brytbröd.

Japanskt mjölkbröd

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Fördeg

Deg

Topping

  • 1 msk sesamfrön

Instruktioner

Fördeg

  1. Vispa ihop mjölk och mjöl i en kastrull.
  2. Sjud under omrörning tills blandningen tjocknar. Låt svalna.

Deg

  1. Blanda mjölk, jäst, socker, ägg, vetemjöl, salt och fördegen i en hushållsmaskin. Knåda ca 5 min på låg hastighet.
  2. Tillsätt smöret lite i taget, höj till medelhastighet och knåda ytterligare 5 min. Låt degen jäsa under plastfilm i rumstemperatur 1 timma till dubbel storlek.
  3. Pensla en brödform ca 1,5 liter med olja och lägg bakplåtspapper i botten. Dela degen i tre delar, kavla varje bit till en rektangel ca 7 x 35 cm. Rulla ihop och lägg i formen. Upprepa med resten av degen. Plasta formen och låt jäsa ca 1 timma i rumstemperatur.
  4. Sätt ugnen på 175° (varmluft). Pensla brödet med uppvispat ägg, strö över sesamfrön och grädda ca 30 min i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 90–94°.
  5. Låt brödet vila 10 min i formen, stjälp upp och låt svalna ca 30 min på galler innan du skär upp.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.