
Förberedelsetid
Aktiv
30 min
Passiv
2 h 30 min
Totalt
3 h
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn175°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderFördeg
-
1½ dl
Valio Laktosfri mjölkdryck 3%I Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- ½ dl vetemjöl
Deg
-
1½ dl
Valio Laktosfri mjölkdryck 3%I Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 12 g jäst, färsk
- ½ dl strösocker
- 1 ägg
- 7¾ dl vetemjöl
- 1½ tsk salt
- 0 kg fördegen
-
50 g
Valio Laktosfri smör, rumstempereratSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 1 ägg, till pensling
Topping
- 1 msk sesamfrön
Dela recept
Instruktioner
Fördeg
- Vispa ihop mjölk och mjöl i en kastrull.
- Sjud under omrörning tills blandningen tjocknar. Låt svalna.
Deg
- Blanda mjölk, jäst, socker, ägg, vetemjöl, salt och fördegen i en hushållsmaskin. Knåda ca 5 min på låg hastighet.
- Tillsätt smöret lite i taget, höj till medelhastighet och knåda ytterligare 5 min. Låt degen jäsa under plastfilm i rumstemperatur 1 timma till dubbel storlek.
- Pensla en brödform ca 1,5 liter med olja och lägg bakplåtspapper i botten. Dela degen i tre delar, kavla varje bit till en rektangel ca 7 x 35 cm. Rulla ihop och lägg i formen. Upprepa med resten av degen. Plasta formen och låt jäsa ca 1 timma i rumstemperatur.
- Sätt ugnen på 175° (varmluft). Pensla brödet med uppvispat ägg, strö över sesamfrön och grädda ca 30 min i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 90–94°.
- Låt brödet vila 10 min i formen, stjälp upp och låt svalna ca 30 min på galler innan du skär upp.
Till recepten
Dela recept