Fortsätt till innehållet
Jordgubbstårta med maräng

Jordgubbstårta med maräng

En favorit till sommarens festligheter, en enkel och god tårta som garanterat kommer bli älskad av alla dina gäster!

Jordgubbstårta med maräng

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Vaniljkräm

Tårta

  • 5 dl jordgubbar, färska
  • 4 dl
    Valio Laktosfri vispgrädde
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%  5 dl
  • 1 paket
    Valio Laktosfri kvarg jordgubb
    Laktosfri kvarg med fyllig och rund smak av jordgubb. God som den är tillsammans med…
    Valio Laktosfri kvarg jordgubb 7% 200 g
  • 2 dl lemoncurd
  • färdiga marängbottnar
  • 1 msk frystorkade jordgubbar

Instruktioner

Vaniljkräm

  1. Koka upp mjölk och vaniljpulver i en kastrull, ta bort från plattan och låt stå.
  2. Vispa samman socker, majsstärkelse och äggulor i en bunke.
  3. Koka upp vaniljmjölken igen, häll ned äggblandingen och värm försiktigt på låg värme samtidigt som du rör om tills det tjocknar.
  4. När krämen har tjocknat, ta bort kastrullen från plattan och tillsätt smöret under omrörning. Låt svalna.

Tårta

  1. Skiva jordgubbarna fint.
  2. Vispa grädde och kvarg fluffigt. Vänd ner 1 dl av jordgubbarna.
  3. Bred vaniljkräm och lemon curd på två av bottnarna. Lägg på jordgubbarna och lägg ihop.
  4. Lägg på den sista marängbottnen och toppa med vaniljkräm och jodgubbsgrädde.
  5. Dekorera med frystorkade jordgubbar.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.