Ingredienser

30 portioner

Kanelbullar

Kanelbullar

Beskrivning

Kanelbullar är Sveriges kanske mest älskade bakverk. Testa vårt recept med kvarg för en riktigt saftig bulle med mycket kanel och kardemumma. Självklart serverar du dem nybakta, tillsammans med kaffe eller ett glas riktigt kall mjölk. Vill du ha extra saftiga bullar? Öka mängden smör och socker något. Prova även vårt recept på laktosfria kanelbullar. PS. Du glömmer väl inte kanelbullens dag den 4:e oktober?

Ingredienser

30 portioner

Gör så här:

Deg

  1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt. Smula ner jäst i en stor bunke eller köksmaskin. Tillsätt den varma mjölken och rör tills jästen löst upp sig. Rör ner vaniljkvarg, strösocker, salt och mald kardemumma. Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta för hand till en smidig deg under cirka 10 minuter (eller i cirka 5 minuter i en köksmaskin). Spara lite mjöl till utbakningen. Låt jäsa under bakduk i 45 minuter.

Fyllning

  1. Häll ut degen på ett mjölat bakbord och dela degen på mitten. Kavla ut ena degbiten rektangulärt tills den är cirka 5 mm tjock. Bred på hälften av fyllningen. Rulla ihop degplattan från båda långsidorna så att de möts på mitten. Skiva 2–3 cm tjocka bitar och lägg bullarna på en plåt. Kläm ihop dem längst ner så att de ser ut som hjärtan. Upprepa med den andra degbiten. Låt jäsa under bakduk i 45 minuter.

Garnering

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa upp ägget och pensla bullarna. Strö på pärlsocker. Grädda i cirka 8 minuter. Låt svalna på galler.

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Kanelbullar


Populära avdelningar