
Förberedelsetid
Aktiv
45 min
Passiv
2 h
Totalt
2 h 45 min
Svårighetsgrad
-
Bakentusiast
- Ugn225°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 50 g jäst för söta degar
-
3 dl
Valio Laktosfri mjölkdryck 3%I Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
-
2 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 1 dl strösocker
-
125 g
Valio Laktosfri smör, rumstempereratSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 13 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
Fyllning
-
200 g
Valio Laktosfri smör, rumstempereratSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 150 g mandelmassa
- 1 dl brunt farinsocker
- 2 msk malen kanel
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
- 4 äpplen, röda
- 1 ägg, till pensling
Tosca
-
150 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 1 dl ljus sirap
- 3 msk vetemjöl
- 1 dl strösocker
-
½ dl
Valio Laktosfri mjölkdryck 3%I Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 1 krm salt
- 2 dl pekannötter
- 2 dl mandelspån
Dela recept
Instruktioner
Bullar
- Smula jästen i en bunke. Häll i mjölk och grädde. Rör så att jästen löses upp. Tillsätt socker, smör och mjöl. Arbeta degen smidig i en köksmaskin. Tillsätt saltet på slutet. Låt jäsa ca 30 minuter i kylen, så blir degen lättare att jobba med. Gör fyllningen undertiden.
- Ta fram degen ur kylen, dela degen i två delar för lättare hantering. Kavla ut till en rektangel, bred på hälften av fyllningen och fördela hälften av äpplet över halva rektangeln. Vik över kortsida till kortsida och kavla ut plattan på bredden. Skär 1,5-2 cm breda remsor, tvinna och rulla ihop till en bulle. Lägg i stora bullformar på en plåt. Låt bullarna jäsa, 1,5 - 2 timmar.
- Värm ugnen till 225°C.Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda i ca 6 minuter. Ta ut bullar och toppa dem snabbt med en klick tosca på varje, knappt en matsked. Grädda bullarna i ca 6 minuter till, de skall få färg på toppen och ha 96 °C i innertemperatur. Låt svalna.
Fyllning
- Blanda smör, riven mandelmassa, farinsocker, kanel, vaniljsocker och salt till en jämn fyllning.
- Riv äpplena och krama ur vätskan, lägg i en skål så länge, du behöver ca 300 g rivet äpple.
Tosca
- Koka upp smör, sirap, mjöl, socker, mjölk och salt i en kastrull. Låt småkoka ca 5 minuter.
- Ta av från värmen och blanda i mandelspån och hackade pekannötter.
Till recepten
Dela recept