Fortsätt till innehållet
Kanelbulle med äpple och tosca

Kanelbulle med äpple och tosca

Här har du en bulle med smak av goda äpplen och en nötig kolatosca. Bullen går lika bra att baka utan äpple, om du vill.

Kanelbulle med äpple och tosca

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Fyllning

  • 200 g
    Valio Laktosfri smör, rumstempererat
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • 150 g mandelmassa
  • 1 dl brunt farinsocker
  • 2 msk malen kanel
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • äpplen, röda
  • ägg, till pensling

Tosca

  • 150 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • 1 dl ljus sirap
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • ½ dl
    Valio Laktosfri mjölkdryck 3%
    I Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
    Valio Laktosfri mjölkdryck 3% 1l
  • 1 krm salt
  • 2 dl pekannötter
  • 2 dl mandelspån

Instruktioner

Bullar

  1. Smula jästen i en bunke. Häll i mjölk och grädde. Rör så att jästen löses upp. Tillsätt socker, smör och mjöl. Arbeta degen smidig i en köksmaskin. Tillsätt saltet på slutet. Låt jäsa ca 30 minuter i kylen, så blir degen lättare att jobba med. Gör fyllningen undertiden.
  2. Ta fram degen ur kylen, dela degen i två delar för lättare hantering. Kavla ut till en rektangel, bred på hälften av fyllningen och fördela hälften av äpplet över halva rektangeln. Vik över kortsida till kortsida och kavla ut plattan på bredden. Skär 1,5-2 cm breda remsor, tvinna och rulla ihop till en bulle. Lägg i stora bullformar på en plåt. Låt bullarna jäsa, 1,5 - 2 timmar.
  3. Värm ugnen till 225°C.Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda i ca 6 minuter. Ta ut bullar och toppa dem snabbt med en klick tosca på varje, knappt en matsked. Grädda bullarna i ca 6 minuter till, de skall få färg på toppen och ha 96 °C i innertemperatur. Låt svalna.

Fyllning

  1. Blanda smör, riven mandelmassa, farinsocker, kanel, vaniljsocker och salt till en jämn fyllning.
  2. Riv äpplena och krama ur vätskan, lägg i en skål så länge, du behöver ca 300 g rivet äpple.

Tosca

  1. Koka upp smör, sirap, mjöl, socker, mjölk och salt i en kastrull. Låt småkoka ca 5 minuter.
  2. Ta av från värmen och blanda i mandelspån och hackade pekannötter.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.