Fortsätt till innehållet
Kanelstekt äpple med havre

Kanelstekt äpple med havre

Kanelstekt äpple med socker får en smak som påminner om äppelpaj, samtidigt som havregrynen blir härligt frasiga och gyllene i stekpannan. Toppa kanelstekta äpplena på din favorityoghurt.

Kanelstekt äpple med havre

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • äpple
  • 40 g
    Valio Laktosfri smör (till stekning)
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • 1 msk råsocker
  • 1 dl havregryn
  • ½ dl pekannötter, hackade
  • ¾ tsk kanel, mald

Till servering


Instruktioner

  1. Kärna ur och skär äpplena i mindre bitar.
  2. Smält smör i en stekpanna, tillsätt äpplen och socker. Stek någon minut och tillsätt sen havregryn, pekannötter och kanel. Stek tills äpplena är lite mjuka och havregrynen gyllene och lite frasiga Rör om under tiden.
  3. Häll ut på ett bakplåtspapper och låt svalna lite.
  4. Häll upp yoghurt i tallrikar och toppa med de kanelstekta äpplena. Toppa med honung och chiafrön.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.