Fortsätt till innehållet
Karamelliserade nektariner med havrecrunch

Karamelliserade nektariner med havrecrunch

Karamelliserade nektariner och frasigt havrecrunch blir en lyxig frukost eller mellis.

Karamelliserade nektariner med havrecrunch

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 1 dl havregryn
  • 1 msk solrosfrön
  • 2 tsk strösocker
  • 1 msk rapsolja
  • ½ krm salt
  • 2 msk
    Valio Laktosfri smör (till stekning)
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g

Karamelliserade nektariner

Till servering


Instruktioner

  1. Blanda ihop havregryn, socker, olja och salt i en bunke.
  2. Värm en stekpanna med smör i. Rosta havren gyllene i pannan. Låt svalna.
  3. Kärna ur nektarinerna, skär i klyftor och stek i smör och socker på hög värme. Låt svalna.
  4. Häll upp två skålar med yoghurt och toppa med havrecrunch, nektariner, grovt hackade macadamianötter och ringla över honung.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.