Fortsätt till innehållet

Key Lime Pie

Ingen sommar är komplett utan en Key Lime Pie! Fräsch, svalkande och inte minst underbart god. Pajen är godast kylskåpskall, så gör den gärna redan dagen innan och dekorera precis innan servering. Vill du ännu mer citrussmak kan du byta ut vaniljkvarg mot citronkvarg.

Key Lime Pie

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Botten

  • 175 g havrekex t ex Digestive
  • 75 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 200 g

Fyllning

  • 400 g
    Valio Laktosfri kvarg vanilj
    Laktosfri kvarg med fyllig och rund smak av vanilj. God som den är tillsammans med…
    Valio Laktosfri kvarg vanilj 7% 200 g
  • ½ dl strösocker
  • äggulor
  • 1½ msk limeskal, rivet
  • 3 msk limesaft
  • 2 dl
    Valio Laktosfri vispgrädde
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%  5 dl

Till tårtan

  • lime
  • 1 dl
    Valio Laktosfri vispgrädde
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%  5 dl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk strösocker
  • 0 kg limeskal, rivet

Instruktioner

Botten

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Täck botten på en form med löstagbar kan (24 cm Ø) med bakplåtspapper.
  3. Krossa kexen i en matberedare eller i en mortel. Smält smöret och blanda samman.
  4. Tryck ut massan i botten av formen och cirka 4 cm över kanterna.
  5. Förgrädda botten i nedre delen av ugnen i ca 7 minuter.

Fyllning

  1. Blanda kvarg, socker, äggulor, limeskal och limejuice i en annan skål.
  2. Vispa grädden och vänd ner. Bred ut krämen i den förgräddade formen.
  3. Grädda på den nedre delen av i ugnen i ca 25–30 minuter eller tills den har stelnat. Låt svalna helt.
  4. Lossa försiktigt på pajen i kanterna av formen med en kniv. Lägg över den på en tallrik.

Dekoration

  1. Skiva limen tunt.
  2. Vispa grädden fast med vaniljsocker och strösocker.
  3. Dekorera med vispad grädde och tunna limeskivor.
  4. Strö eventuellt över lite rivet limeskal.
  5. Tips! Dekorera alldeles innan servering för bästa resultat.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.