Fortsätt till innehållet
Klassisk chokladmousse

Klassisk chokladmousse

En len och luftig chokladmousse gjord på mörk choklad, vispgrädde och ägg – enkel att röra ihop och perfekt som en elegant dessert som smälter i munnen.

Klassisk chokladmousse

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 0 kg mörk choklad (70%) 200g
  • 2 dl
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas till matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i grytan en…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35% 3 dl
  • 3 ägg

Instruktioner

  1. Bryt chokladen i bitar och smält den försiktigt över vattenbad eller i mikro på låg effekt. Rör om och låt svalna några minuter så den inte är för varm.
  2. Dela äggulor och äggvitor i två olika skålar.
  3. Blanda snabbt ner äggulorna i den lätt avsvalnade chokladen. Rör tills smeten är helt jämn och blank.
  4. Vispa grädden löst – den ska vara mjuk och fluffig, inte hårt vispad.
  5. Vispa äggvitorna till ett fast, vitt skum. De ska kunna stå i toppar när du lyfter vispen.
  6. Vänd försiktigt ner den vispade grädden i chokladblandningen. Ta lite i taget så smeten behåller sin luftighet.
  7. Avsluta med att vända ner äggvitorna mycket försiktigt. Det är äggvitorna som gör moussen extra luftig.
  8. Fördela i glas eller skålar och låt moussen stå i kyl minst 2 timmar före servering.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.