Fortsätt till innehållet
Knäck med mandel, polka och lakrits

Knäck med mandel, polka och lakrits

Klassisk knäck möter nya smaker i en perfekt julig kombination. Mandel, lakrits och polka ger varje liten kola en egen karaktär – sött, segt och härligt överraskande.

Knäck med mandel, polka och lakrits

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 2 dl socker
  • 2 dl
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas till matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i grytan en…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35% 3 dl
  • 2 dl ljus sirap
  • 0 kg mandel, finhackad till topping
  • 0 kg polkakarameller till topping
  • 0 kg lakritskarameller till topping

Instruktioner

  1. Ställ 50 st knäckformar på en bricka eller en plåt.
  2. Blanda socker, grädde och sirap i en tjockbottnad kastrull. Låt koka ordentligt till temperaturen är ca 125°C. Använd gärna en kökstermometer eller gör kulprovet.
  3. Kulprovet: För dig som inte har en termometer kan du göra kulprovet enligt följande: Droppa lite av knäcksmeten i kallt vatten och forma smeten till en kula. Kulan ska vara fast men seg.
  4. Lyft bort kastrullen från plattan. Häll smeten i en kanna med pip och fyll genast formarna med knäcken.
  5. Toppa med hackad mandel, hackade polkagrisar och hackade lakritskarameller.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.