Kombucha

Kombucha

Kombucha

Kombucha är en dryck som är lika trendig som den är hälsosam och som framställs av sötat te och kombuchasvamp. Drycken är fullproppad med aminosyror och enzymer som har många hälsosamma egenskaper. Den innehåller också mjölksyrebakterier som är bra för matsmältningen. Receptet kan varieras med smaksättning av exempelvis jordgubbar, blåbär eller ingefära!

4 Portioner
1 h
44 ratings

Ingredienser4 Portioner

1 l
Vatten
2 st
Tepåsar (svart, vitt, eller grönt)
½ dl
Socker
2 dl
Äppelcidervinäger
1 st
Kombuchasvamp
2 dl
Bär (eller annan valfri smaksättning)

Gör så här

  1. Koka upp vattnet och tillsätt teet och sockret. Låt dra.
  2. Låt vätskan svalna till rumstemperatur och häll sedan över i ett kärl av glas eller porslin.
  3. Tillsätt vinäger och kombuchasvamp.
  4. Täck över behållarens öppning med en tunn kökshandduk och fäst med gummiband.
  5. Låt stå i rumstemperatur i cirka fjorton dagar. Ju längre den står, desto syrligare smak.
  6. Sila vätskan och häll upp i glasflaskor. Tillsätt eventuell smaksättning.
  7. Låt stå i kylen i cirka tre dagar innan kombuchan är klar att dricka.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.