Kombucha

Kombucha

Kombucha

Kombucha är en dryck som är lika trendig som den är hälsosam och som framställs av sötat te och kombuchasvamp. Drycken är fullproppad med aminosyror och enzymer som har många hälsosamma egenskaper. Den innehåller också mjölksyrebakterier som är bra för matsmältningen. Smaksätt gärna din kombucha med jordgubbar, blåbär eller ingefära för extra god smak!

4 Portioner
1 h
00 ratings

Ingredienser4 Portioner

1 l
Vatten
2 st
Tepåsar (svart, vitt, eller grönt)
½ dl
Socker
2 dl
Äppelcidervinäger
1 st
Kombuchasvamp
2 dl
Bär (eller annan valfri smaksättning)

Gör så här

  1. Koka upp vattnet och tillsätt teet och sockret. Låt dra.
  2. Låt vätskan svalna till rumstemperatur och häll sedan över i ett kärl av glas eller porslin.
  3. Tillsätt vinäger och kombuchasvamp.
  4. Täck över behållarens öppning med en tunn kökshandduk och fäst med gummiband.
  5. Sila vätskan och häll upp i glasflaskor. Tillsätt eventuell smaksättning.
  6. Låt stå i kylen i cirka tre dagar innan kombuchan är klar att dricka.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra er användarupplevelse och samla in användarstatistik. Genom att fortsätta att använda webbplatsen godkänner ni att vi använder cookies.Läs hela Valios integritetspolicy ›