Fortsätt till innehållet

Korvomelett

En omelett är enkelt att svänga ihop. Den här är extra mättande och smakrik med korv, ost och grädde. Du väljer själv sort, hur mycket smak du vill ha på korven och osten. Servera gärna med lite spenat eller en grönsallad.

Korvomelett

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 300 g korv, t ex chorizo eller annan smakrik variant
  • 2 msk
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • 1 tsk grillkrydda
  • ägg
  • 2 dl
    Valio Laktosfri matgrädde
    Valio laktosfri matgrädde kan användas i varm matlagning såsom soppor, såser och ugnsrätter. Tål långvarig…
    Valio Laktosfri matgrädde 10% 5 dl
  • 2 dl lagrad ost, riven t ex cheddar
  • 0 kg svartpeppar
  • 0 kg babyspenat eller rödbetsblad

Instruktioner

  1. Skär korvarna i mindre bitar och bryn i smör i en stor stekpanna. Krydda med grillkrydda och peppar.
  2. Vispa samman ägg och grädde i en bunke. Tillsätt den rivna osten.
  3. Häll omelettblandningen över korvarna i pannan – rör inte om. Lägg på ett lock och ånga på låg värme i cirka 10 minuter tills omeletten stelnat. Toppa gärna med lite grönt.
  4. Servera omeletten som en del av en frukost eller middag, eller till exempel till lunch med bröd och en fräsch sallad.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.