Fortsätt till innehållet
Krämig kyckling- och spenatpasta

Krämig kyckling- och spenatpasta

Kyckling, rosmarin och citron är klassiska smaker som passar riktigt bra ihop, och blir gott i den här lättlagade vardagspastan. Perfekt för hela familjen! Servera med en grön sallad och lite finriven parmesanost.

Krämig kyckling- och spenatpasta

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 350 g pasta t.ex. penne
  • vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 kvi färsk rosmarin, finhackad
  • 2 msk
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • 400 g kycklingfilé, strimlad
  • 65 g bladspenat
  • ½  citron, juice och skal
  • 380 g
    Valio Middagsmagi Pastasås Mild Ost
    Middagsmagi pastasås Mild ost har en god & fyllig ostsmak och en krämig konsistens. Den…
    Valio Middagsmagi Pastasås Mild Ost
  • 0 kg salt och svartpeppar

Instruktioner

  1. Koka pastan i saltat vatten enlig anvisning på förpackningen
  2. Fräs vitlöksklyftorna och rosmarin i en stekpanna med smöret. Lägg i kycklingstrimlorna och stek tills de är genomstekta, ca 10 minuter. Krydda med salt och peppar.
  3. Tillsätt spenaten, citronsaft, citronskal och ostsås i pannan. Rör om försiktigt och värm upp.
  4. Blanda ner den kokta, avrunna pastan i kycklingsåsen.
  5. Servera gärna med parmesanost eller smulad blåmögelost.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.