Fortsätt till innehållet

Kycklingburgare

Kycklingburgare är ett bra alternativ om du vill ha en hamburgare utan att kött eller ett lite lättare alternativ. Toppa din kycklingburgare med krispiga grönsaker och smaksatt färskost.

Kycklingburgare

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 300 g kycklingfilé
  • 1 tsk salt
  • 0 kg svartpeppar malen
  • lime
  • röd paprika
  • rödlök
  • 30 g ruccola
  • hamburgerbröd
  • 200 g
    Valio Laktosfri cream cheese vitlök
    Valio laktosfri cream cheese är en krämig färskost med smak av vitlök. Passar utmärkt som…
    Valio Laktosfri cream cheese vitlök 23% 200 g

Till stekning


Instruktioner

  1. Skär kycklingbröstfiléerna i två tunnare skivor. Krydda båda sidor med salt, peppar och rivet limeskal. Stek i fett på grillen eller i en stekpanna. Pressa limejuice över.
  2. Skiva paprikan och löken. Grilla eller stek i stekpanna. Skölj ruccola.
  3. Lägg en stor klick färskost på botten av brödet och bred ut, lägg sedan på kycklingen och grönsakerna. Servera gärna med klyftpotatis eller pommes frites.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.