Ingredienser

1 portioner

  • 1 msk Valio Eila® laktosfritt smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk kakao
  • 1⁄2 tsk vaniljsocker
  • 1⁄2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 2 msk Valio Eila® laktosfri mellanmjölkdryck
  • 2 msk Valio Eila® laktosfri vipsgrädde, färska bär och ev. florsocker

Laktosfri muggkaka

Beskrivning

Muggkaka, engelskans mug cake, är en efterrätt med kombination av utsökt och superenkelt. Bästa tänkbara kombo när sötsuget sätter in!

Denna laktosfria variant av muggkaka smakar som kladdkaka och tillagas i portionsstorlek i mikron. Toppa gärna med vispad laktosfri grädde, färska bär och florsocker för en lyxig och snabblagad dessert.


Ingredienser

1 portioner

  • 1 msk Valio Eila® laktosfritt smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk kakao
  • 1⁄2 tsk vaniljsocker
  • 1⁄2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 2 msk Valio Eila® laktosfri mellanmjölkdryck
  • 2 msk Valio Eila® laktosfri vipsgrädde, färska bär och ev. florsocker

Gör så här:

  1. Smält det laktosfria smöret i en kastrull eller direkt i koppen i mikron (ca 15-20 sek). Koppen måste rymma minst 2 dl.

  2. Blanda ner de torra ingredienserna.

  3. Slå över mjölken och blanda till en slät smet.

  4. Grädda kakan i mikron i ca 60 sekunder på medelhög värme. Om kakan fortfarande är kladdig mikrar du kakan i 15 sekunder åt gången tills kakan är lagom kladdig.

  5. Toppa med laktosfri vispgrädde, bär och florsocker!

 

Spana in fler av våra härliga recept på laktosfria desserter och bakverk!

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Laktosfri muggkaka

Anna-Mi skriver:

Muggkaka
Hur gör man muggkaka??.

Kelly skriver:

Hej Anna-Mi,
Hej Anna-Mi, Här ovan finns receptet på Muggkaka. Lycka till i köket! Varma hälsningar, Kalle på Valio


Populära avdelningar