Ingredienser

30 portioner

Laktosfria kanelbullar

Laktosfria kanelbullar

Beskrivning

Laktosfria kanelbullar och ett glas med kall mjölkdryck - finns det något godare? Det här receptet på laktosfria kanelbullar ger dig ca 30 st stora, goda och saftiga bullar, och kan avnjutas alla - även av de som lider av laktosintolerans. Nu kan även laktoskänsliga magar njuta av Kanelbullens dag den 4:e oktober! Prova också vårt recept på klassiska kanelbullar med kvarg

Ingredienser

30 portioner

Gör så här:

  1. Värm mjölken till fingervarmt.
  2. Blanda ut jästen i mjölken. Tillsätt vetemjöl, 2 dl socker, 200 gr smör och kardemumman.
  3. Arbeta degen i maskin i cirka 15 minuter eller för hand 15-20 minuter tills den känns smidig och elastisk.
  4. Låt degen vila i degbunken i 30 minuter. 
  5. Blanda 200 g smör, 1 dl socker farinsockret och kanelen i en bunke
  6. Dela degen i två delar, kavla ut degarna och bred på rikligt med fyllning. Rulla samman som en rulltårta och skär upp i lika stora bitar, cirka 15 stycken per rulle.
  7. Lägg i papperformar och låt jäsa minst en timme i rumstemperatur.
  8. Pensla bullarna med uppvispat ägg och garnera med pärlsocker.
  9. Grädda i ugnen 10-12 minuter på 220 grader. Servera de laktosfria kanelbullarna med ett glas kall mjölk!

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Laktosfria kanelbullar

Eva Blennow skriver:

utskrift
Omöjligt att få med ingredienser vid utskrift. Förbättra hemsidan!

Sofi skriver:

Hej Eva
Tack för din kommentar. Vi håller på att tittar på just den funktionen. Mvh//Sofi

Linn skriver:

Pärlsocker
Är pärlsocker laktosfritt? om inte, finns det laktosfritt isåfall?

Sofi skriver:

Hej Linn
Du kan lungt använda pärlsocker till bullarna. Pärlsocker innehåller inte laktos. ha en bra dag //Sofi

Emelie skriver:

Recept
inte recept för förstagångsbagaren, exempel på varför: mjölken ska värmas innan jästen kommer i, saltet ska i tillsammans med mjölet och socker. Ha inte i allt mjöl för då blir de kakdeg spara en del till utbakning. Smält smöret eller se till att rumstempererat innan.

Ellen Wold skriver:

Hemma
Hej! Bra recept:) Är det här bara ett recept på laktosfria kanelbullar? Mvh Ellen

Nils skriver:

Recept
Ingredienserna borde stå först. Man blir helt förirrad.

Mandila skriver:

Hello
I like this site - its so usefull and helpfull.

marianne skriver:

kanelbullar
i recpetet/ingredinserna fattas 2 dl socker !!!

Kelly skriver:

Hej Marianne!
Tack för din kommentar! Sockret tillsätts i två steg, i steg ett blandar du i två dl socker och i steg fyra tillsätts den sista delen (det vill säga 1 dl). Önskar dig en riktigt trevlig helg! /Nena

inger skriver:

jäst
varför ska det vara 60gr. jäst, räcker inte ett paket som ligger på 50gr.

Kelly skriver:

Hej Inger!
Tack för din fråga! Vi rekommenderar 60gr men du kan absolut prova att ha i 50gr jäst. Meddela oss gärna hur det blev! Trevlig bakning & helg, Nena

Lotta skriver:

Ska man värma mjölken?
Ska man värma mjölken?

Kelly skriver:

Hej Lotta!
Vilken tur att du var så uppmärksam, tack! Precis, mjölken ska värmas till kroppstemperatur. Vi har nu uppdaterat receptet. Varmaste hälsningar, Nena på Valio


För mer information om maghälsa

Populära avdelningar