Ingredienser

30 portioner

Laktosfria kanelbullar

Laktosfria kanelbullar

Beskrivning

Laktosfria kanelbullar och ett glas med kall mjölkdryck - finns det något godare? Det här receptet på laktosfria kanelbullar ger dig ca 30 st stora, goda och saftiga bullar, och kan avnjutas alla - även av de som lider av laktosintolerans. Nu kan även laktoskänsliga magar njuta av Kanelbullens dag den 4:e oktober! Prova också vårt recept på klassiska kanelbullar med kvarg

Ingredienser

30 portioner

Gör så här:

  1. Värm mjölken till fingervarmt.
  2. Blanda ut jästen i mjölken. Tillsätt vetemjöl, 2 dl socker, 200 gr smör och kardemumman.
  3. Arbeta degen i maskin i cirka 15 minuter eller för hand 15-20 minuter tills den känns smidig och elastisk.
  4. Låt degen vila i degbunken i 30 minuter. 
  5. Blanda 200 g smör, 1 dl socker farinsockret och kanelen i en bunke
  6. Dela degen i två delar, kavla ut degarna och bred på rikligt med fyllning. Rulla samman som en rulltårta och skär upp i lika stora bitar, cirka 15 stycken per rulle.
  7. Lägg i papperformar och låt jäsa minst en timme i rumstemperatur.
  8. Pensla bullarna med uppvispat ägg och garnera med pärlsocker.
  9. Grädda i ugnen 10-12 minuter på 220 grader. Servera de laktosfria kanelbullarna med ett glas kall mjölk!

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Laktosfria kanelbullar

Eva Blennow skriver:

utskrift
Omöjligt att få med ingredienser vid utskrift. Förbättra hemsidan!

Sofi skriver:

Hej Eva
Tack för din kommentar. Vi håller på att tittar på just den funktionen. Mvh//Sofi

Linn skriver:

Pärlsocker
Är pärlsocker laktosfritt? om inte, finns det laktosfritt isåfall?

Sofi skriver:

Hej Linn
Du kan lungt använda pärlsocker till bullarna. Pärlsocker innehåller inte laktos. ha en bra dag //Sofi

Emelie skriver:

Recept
inte recept för förstagångsbagaren, exempel på varför: mjölken ska värmas innan jästen kommer i, saltet ska i tillsammans med mjölet och socker. Ha inte i allt mjöl för då blir de kakdeg spara en del till utbakning. Smält smöret eller se till att rumstempererat innan.

Ellen Wold skriver:

Hemma
Hej! Bra recept:) Är det här bara ett recept på laktosfria kanelbullar? Mvh Ellen

Nils skriver:

Recept
Ingredienserna borde stå först. Man blir helt förirrad.

Mandila skriver:

Hello
I like this site - its so usefull and helpfull.

marianne skriver:

kanelbullar
i recpetet/ingredinserna fattas 2 dl socker !!!

Kelly skriver:

Hej Marianne!
Tack för din kommentar! Sockret tillsätts i två steg, i steg ett blandar du i två dl socker och i steg fyra tillsätts den sista delen (det vill säga 1 dl). Önskar dig en riktigt trevlig helg! /Nena

inger skriver:

jäst
varför ska det vara 60gr. jäst, räcker inte ett paket som ligger på 50gr.

Kelly skriver:

Hej Inger!
Tack för din fråga! Vi rekommenderar 60gr men du kan absolut prova att ha i 50gr jäst. Meddela oss gärna hur det blev! Trevlig bakning & helg, Nena

Lotta skriver:

Ska man värma mjölken?
Ska man värma mjölken?

Kelly skriver:

Hej Lotta!
Vilken tur att du var så uppmärksam, tack! Precis, mjölken ska värmas till kroppstemperatur. Vi har nu uppdaterat receptet. Varmaste hälsningar, Nena på Valio


Populära avdelningar