Ingredienser

15 portioner

Laktosfria sockerkringlor

Beskrivning

Sockriga och oemotståndligt goda kringlor fyllda med vaniljsmörsfyllning. Baka med Valios laktosfria mjölk och smör för helt laktosfria kringlor. 

Ingredienser

15 portioner

Gör så här:

  1. Värm mjölken till rumstemperatur. Smula ner jästen, rör om tills den löst upp och blivit en jämn smet. Tillsätt ägg, socker och kryddor, rör om.
  2. Häll i mjölet lite i taget och tillsätt mjukt smör i slutstadiet. Knåda ihop degen tills den släppt från skålens kanter. Låt degen jäsa under en handduk till sin dubbla storlek. 
  3. Kavla ut degen till ca 65 x 35 cm stor. Blanda rumstempererat mjukt smör, socker och vaniljssocker i en skål. Tillsätt mjölken. Bre ut vaniljsmöret över den utkavlade degen. 
  4. Vik degen två gånger. Skär ut remsor som är ca 2 cm tjocka och vrid i motsatt riktning från båda ändarna. Snörra ihop till en snygg kringla och tryck in ändarna så de inte sticker ut. 
  5. Låt kringlorna jäsa under en duk i ca 20-25 minuter. 
  6. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i 16-17 minuter, tills de fått en ljusbrun färg. 
  7. Pensal de heta kringlorna med smält smör och vaniljextrakt, rulla dem omdelbart i sockerblandningen. 

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Laktosfria sockerkringlor


För mer information om maghälsa

Populära avdelningar