
Laktosfria sockerkringlor
Beskrivning
Sockriga och oemotståndligt goda kringlor fyllda med vaniljsmörsfyllning. Baka med Valios laktosfria mjölk och smör för helt laktosfria kringlor.
Gör så här:
- Värm mjölken till rumstemperatur. Smula ner jästen, rör om tills den löst upp och blivit en jämn smet. Tillsätt ägg, socker och kryddor, rör om.
- Häll i mjölet lite i taget och tillsätt mjukt smör i slutstadiet. Knåda ihop degen tills den släppt från skålens kanter. Låt degen jäsa under en handduk till sin dubbla storlek.
-
-
Kavla ut degen till ca 65 x 35 cm stor. Blanda rumstempererat mjukt smör, socker och vaniljssocker i en skål. Tillsätt mjölken. Bre ut vaniljsmöret över den utkavlade degen.
-
Vik degen två gånger. Skär ut remsor som är ca 2 cm tjocka och vrid i motsatt riktning från båda ändarna. Snörra ihop till en snygg kringla och tryck in ändarna så de inte sticker ut.
-
Låt kringlorna jäsa under en duk i ca 20-25 minuter.
-
Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i 16-17 minuter, tills de fått en ljusbrun färg.
-
Pensal de heta kringlorna med smält smör och vaniljextrakt, rulla dem omdelbart i sockerblandningen.
Skriv en kommentar
Obligatoriska fält är markerade *
Kommentarer på Laktosfria sockerkringlor