Ingredienser

1 portioner

  • 5 dl rågflingor (Granola)
  • 5 dl fiberhavregryn (Granola)
  • 1 dl kokosflingor (Granola)
  • 1⁄2 dl linfrön (Granola)
  • 1⁄2 dl pumpakärnor (Granola)
  • 1⁄2 dl solrosfrön (Granola)
  • 1⁄2 dl grovhackade hasselnötter (Granola)
  • 1 dl mörk sirap (Granola)
  • 3 msk honung (Granola)
  • 1 dl vatten (Granola)
  • 2 1⁄2 dl Valio Eila® laktosfri mjölkdryck 3% (Cool coffeeshake)
  • 1 dl espresso (Cool coffeeshake)
  • 3 st isbitar (Cool coffeeshake)
  • 1 msk honung (Cool coffeeshake)
  • 1⁄2 dl Valio Eila™ laktosfri vispgrädde (Cool coffeeshake)
  • 1 msk hyvlad mörk choklad (Cool coffeeshake)
  • 1 1⁄2 dl Valio Eila™ laktosfri mjölkdryck (Superscones)
  • 50 g Valio Eila™ laktosfri smör (Superscones)
  • 3 dl vetemjöl (Superscones)
  • 2 tsk bakpulver (Superscones)
  • 1 tsk salt (Superscones)
  • 100 g Valio Eila™ laktosfri cream cheese naturell (Superscones)
  • 4 msk Valfri sylt (Superscones)
Lyxfrukost - hemlagad granola

Lyxfrukost

Beskrivning

Ingredienser

1 portioner

  • 5 dl rågflingor (Granola)
  • 5 dl fiberhavregryn (Granola)
  • 1 dl kokosflingor (Granola)
  • 1⁄2 dl linfrön (Granola)
  • 1⁄2 dl pumpakärnor (Granola)
  • 1⁄2 dl solrosfrön (Granola)
  • 1⁄2 dl grovhackade hasselnötter (Granola)
  • 1 dl mörk sirap (Granola)
  • 3 msk honung (Granola)
  • 1 dl vatten (Granola)
  • 2 1⁄2 dl Valio Eila® laktosfri mjölkdryck 3% (Cool coffeeshake)
  • 1 dl espresso (Cool coffeeshake)
  • 3 st isbitar (Cool coffeeshake)
  • 1 msk honung (Cool coffeeshake)
  • 1⁄2 dl Valio Eila™ laktosfri vispgrädde (Cool coffeeshake)
  • 1 msk hyvlad mörk choklad (Cool coffeeshake)
  • 1 1⁄2 dl Valio Eila™ laktosfri mjölkdryck (Superscones)
  • 50 g Valio Eila™ laktosfri smör (Superscones)
  • 3 dl vetemjöl (Superscones)
  • 2 tsk bakpulver (Superscones)
  • 1 tsk salt (Superscones)
  • 100 g Valio Eila™ laktosfri cream cheese naturell (Superscones)
  • 4 msk Valfri sylt (Superscones)

Gör så här:

Hemlagat granolagott 
  1. Värm ugnen till 175 grader. 
  2. Värm sirap, honung och vatten i en kastrull tills det är ljummet och smälter samman. Får ej koka! 
  3. Lägg alla torra ingredienser i en bunke och häll sirapsblandningen över.
  4. Blanda ordentligt och sprid ut på en plåt med bakplåtspapper. 
  5. Rosta i ugnen ca 30 min, rör om då och då. Låt granolan bli gyllenbrun. 
  6. Smakar ljuvligt ihop med citronyoghurt och färska eller frysta bär.
  7. Förvara i tätslutande burk.

Cool cooffeeshake (1 portion)

  1. Mixa alla ingredienser utom grädden som vispas för sig.
  2. Häll upp shaken i ett glas, toppa med grädde och hyvlad choklad.

Superscones (4 stycken)

  1. Blanda mjöl, bakpulver, och salt i en bunke.
  2. Skär ner smöret i mindre bitar. Finfördela smöret i mjölblandningen till en grynig massa. 
  3. Blanda ner mjölk och rör ihop till en deg. Dela degen i 4 bullar och grädda i 250 grader ca 10 min. 
  4. Servera med cream cheese och en god sylt.

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Lyxfrukost

Carola skriver:

lyxfrukosten för laktosintoleranta j
jippii. Den önskar jag härnäst


Populära avdelningar