Fortsätt till innehållet

Marsipanrosor

Vill du lyfta dina tårtor till nästa nivå? Lär dig skapa vackra marsipanrosor som är perfekta till prinsesstårtor och andra festliga bakverk. Med några enkla steg skapar du en perfekt marsipanros!

Marsipanrosor

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 100 g rosa marsipan

Instruktioner

Till en ros

  1. Rulla 6-7 bollar av marsipan. 3 st som väger ca 2 g. Och 3-4 st som väger ca 3 g styck. Vill du ha större rosor gör du tyngre bollar.
  2. Platta ut bollarna till det som ska bli bladen på rosen, gör dem lite tunnare i kanten upptill.
  3. När du plattat ut alla bollarna till blad är det dags att montera ihop rosen. Ta en av de små bladen och rulla halvt ihop. Ta nästa lilla blad och rulla in den i det första bladet. Fortsätt på samma sätt med resten av bladen tills du har en hel ros.
  4. Böj försiktigt ut överkanten på bladen genom att peta ner dem i en liten båge. Det ger en mjuk och naturlig rosform. Blir rosen lång kan du skära av den nedtill innan du fäster den på tex en marsipantårta.
  5. Upprepa med resten av marsipanen och gör fler rosor.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.