Fortsätt till innehållet
Minimunkar med kola

Minimunkar med kola

Få saker är så goda som nyfriterade munkar! De här minimunkarna är fyllda med en ljuvlig kolakräm gjord på på dulche de leche. Eftersom de är små kan man äta många av dem.

Minimunkar med kola

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 25 g jäst för söta degar
  • 1½ dl
    Valio Laktosfri mjölkdryck
    I Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
    Valio Laktosfri mjölkdryck 3% 1l
  • 60 g
    Valio Laktosfri smör, rumstempererat
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • äggulor
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 krm salt
  • 1½ liter frityrolja
  • 0 kg strösocker

Kolakräm


Instruktioner

Munkar

  1. Rör ut jästen i mjölken i en bunke. Tillsätt, smör, socker, vaniljsocker, äggulor, mjöl och salt. Knåda ihop till en smidig deg, ca 10 minuter. Plasta bunken och låt jäsa ca 1 timme.
  2. Forma degen till bollar, ca 15 g per boll, platta till dem lite och lägg på en plåt med mjölat bakplåtspapper (annars kan de fastna när du ska lyfta över munkarna till fritösen). Låt jäsa ytterligare ca 30-45 minuter.
  3. Hetta upp frityroljan till 180 °C i en stor kastrull eller använd en fritös. Fritera munkar ca 2 min på varje sida, max 3 i taget. Ta upp munkarna med en hålslev och låt rinna av på en tallrik med hushållspapper. Låt svalna lite och rulla i strösocker.
  4. OBS! stäng av fläkten när du friterar.

Kolakräm

  1. Vispa samman grädde, färskost, dulce de leche och salt till en fluffig kräm. Fyll en spritspåse med krämen.
  2. Skär ett hål i munken med en liten skalkniv, vicka lite fram och tillbaka med kniven så du gör plats för fyllningen. Sprista i kolakrämen. Använd en munktyll om du har en.
  3. Servera munkarna direkt.
  4. TIPS: Det går bra att frysa in munkarna men utan socker och fyllning i en fryspåse för bästa resultat.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.