
Förberedelsetid
Aktiv
1 h
Passiv
2 h
Totalt
3 h
Svårighetsgrad
-
Bakentusiast
- Ugn180°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 25 g jäst för söta degar
-
1½ dl
Valio Laktosfri mjölkdryckI Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
-
60 g
Valio Laktosfri smör, rumstempereratSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 2 msk strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 äggulor
- 5 dl vetemjöl
- 2 krm salt
- 1½ liter frityrolja
- 0 kg strösocker
Kolakräm
-
1 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
-
50 g
Valio Laktosfri cream cheese naturellValio laktosfri cream cheese är en naturell och krämig färskost som är god som pålägg…
- 50 g dulce de Leche, karamelliserad mjölk
- ½ krm salt
Dela recept
Instruktioner
Munkar
- Rör ut jästen i mjölken i en bunke. Tillsätt, smör, socker, vaniljsocker, äggulor, mjöl och salt. Knåda ihop till en smidig deg, ca 10 minuter. Plasta bunken och låt jäsa ca 1 timme.
- Forma degen till bollar, ca 15 g per boll, platta till dem lite och lägg på en plåt med mjölat bakplåtspapper (annars kan de fastna när du ska lyfta över munkarna till fritösen). Låt jäsa ytterligare ca 30-45 minuter.
- Hetta upp frityroljan till 180 °C i en stor kastrull eller använd en fritös. Fritera munkar ca 2 min på varje sida, max 3 i taget. Ta upp munkarna med en hålslev och låt rinna av på en tallrik med hushållspapper. Låt svalna lite och rulla i strösocker.
- OBS! stäng av fläkten när du friterar.
Kolakräm
- Vispa samman grädde, färskost, dulce de leche och salt till en fluffig kräm. Fyll en spritspåse med krämen.
- Skär ett hål i munken med en liten skalkniv, vicka lite fram och tillbaka med kniven så du gör plats för fyllningen. Sprista i kolakrämen. Använd en munktyll om du har en.
- Servera munkarna direkt.
- TIPS: Det går bra att frysa in munkarna men utan socker och fyllning i en fryspåse för bästa resultat.
Till recepten
Dela recept