
Förberedelsetid
Aktiv
1 h
Passiv
1 h
Totalt
2 h
Svårighetsgrad
-
Erfarna bröd
- Ugn200°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderPajskal
-
100 g
Valio Laktosfri smör, kalltSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 1 dl florsocker
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
- 1 ägg
Fyllning
- 400 g kondenserad mjölk, laktosfri
- 2 lime, rivet skal
- 1 dl limesaft, färskpressad
- 1 msk vaniljsocker
- 2 msk basilika, finhackade blad
- 3 äggulor
- 1 ägg
Italiensk maräng
- ½ dl vatten
- 2 dl strösocker
- 2 äggvitor
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 msk hallonpulver
Dela recept
Instruktioner
Pajskal
- Värm ugnen till 200°C.
- Mixa kylskåpskallt smör med florsocker, mjöl, vanilj och salt till en smulig massa i en matberedare. Tillsätt ägget och mixa snabbt till en smidig deg. Plasta och låt vila i kylen ca 20 min.
- Kavla ut degen ca 2 mm tjock. Stansa ut plattor, ca 5 cm i diameter och lägg i en smörad minimuffinsform. Förgrädda skalen i ca 6 min. Ta ut skalen. Sänk ugnsvärmen till 175°C.
Fyllning
- Blanda kondenserad mjölk, limeskal, limesaft och hackad basilika i en bunke. Mixa ev med en mixerstav för att finfördela basilikan ännu mer.
- Rör ner äggulorna och ägget. Fördela fyllningen i de förgräddade pajskalen.
- Grädda i ca 8 minuter tills fyllningen stannat.
Maräng
- Koka upp vatten och socker i en kastrull. Häll äggvitorna i en assistent och börja vispa dem fluffiga när sockerlaget har en temperatur på 110° C. Vispa på medelhastighet.
- Vänta tills sockerlaget når 121°C och häll sedan ner det med en tunn stråle i de fluffiga äggvitorna, lite i taget under vispning. Vispa på en hög hastighet medan du häller i sockerlaget, sänk hastigheten till medel och fortsätt vispa tills marängen är sval och blank. Tillsätter vaniljsocker och hallonpulver under vispning.
- Fyll en spritspåse men marängen och spritsa ut över de små tartletterna (använd marängen direkt annars stelnar den i bunken).
Till recepten
Dela recept