Fortsätt till innehållet

Mozartkulor

Mozartkulor är ett enkelt och klassiskt julgodis där mjuk nougat möter mandelmassa och mörk choklad. Små, lyxiga munsbitar som alltid gör succé på julbordet.

Mozartkulor

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 200 g mandelmassa
  • 100 g nougat
  • 100 g mörk choklad

Instruktioner

  1. Skär nougaten i 20 jämnstora bitar och rulla dem till små kulor.
  2. Dela mandelmassan i lika många delar. Platta ut varje del till en liten rund platta.
  3. Placera en nougatkula i mitten av varje mandelmasseplatta och nyp ihop så att nougaten täcks helt.
  4. Rulla till jämna, fina kulor och ställ dem på en bricka.
  5. Smält chokladen över vattenbad eller i mikro i korta intervaller.
  6. Doppa varje kula i chokladen med en gaffel och låt överflödet rinna av.
  7. Lägg kulorna på bakplåtspapper och låt chokladen stelna i kyl i ca 20–30 minuter.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.