Ingredienser

8 portioner

  • 100 g mandlar
  • 100 g mjukt Valio Eila® laktosfritt smör
  • 100 g Valio laktosfri kvarg vanilj
  • 300 g mandelmassa
  • 4 st ägg
  •     smör för formarna
  •     hackad mandel för formarna
  • 300 g Valio laktosfri kvarg vanilj
  • 1 dl Valio Eila® laktosfri vispgrädde 35%
  •     jordgubbar
  •     guldig sprayfärg för mat eller guldpulver

Nationaldagsbakelser

Beskrivning

Sätt guldkant på nationaldagen! Med Nationaldagsbakelser med mandelmassa, vaniljkvarg och guldpulver. Lika kvargmumsiga som vackra. Vi lovar!

Ingredienser

8 portioner

  • 100 g mandlar
  • 100 g mjukt Valio Eila® laktosfritt smör
  • 100 g Valio laktosfri kvarg vanilj
  • 300 g mandelmassa
  • 4 st ägg
  •     smör för formarna
  •     hackad mandel för formarna
  • 300 g Valio laktosfri kvarg vanilj
  • 1 dl Valio Eila® laktosfri vispgrädde 35%
  •     jordgubbar
  •     guldig sprayfärg för mat eller guldpulver

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Finhacka mandlarna. Vispa smör, kvarg och mandelmassa krämigt. Vispa ner de hackade nötterna.
  3. Tillsätt ett ägg i taget, vispa. Smöra portionsformar och strö i lite hackad mandel. Fyll formar.
  4. Grädda i ca 20 minuter, de ska bli något gyllene. Låt svalna och ta ur formar.
  5. Vispa ihop grädde och kvarg. Klicka på kvarggrädden på bakelserna. Dela jordgubbarna och skär några till kronor, genom att skära ut två hack i botten av jordgubben. Spraya eller pensla på guldfärg.
  6. Servera.

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Nationaldagsbakelser


Populära avdelningar