
Förberedelsetid
Aktiv
15 min
Passiv
15 min
Totalt
30 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarkock
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyfta
- 1 röd paprika
- 250 g körsbärstomater
- 1 msk olivolja
- 400 g kycklingfilé
- 1 tsk oregano, torkad
- ½ tsk salt
- ½ tsk svartpeppar
- 300 g pasta
- 5 dl vatten
-
3 dl
Valio Laktosfri matgräddeValio laktosfri matgrädde kan användas i varm matlagning såsom soppor, såser och ugnsrätter. Tål långvarig…
- 1 msk pesto (röd)
- 1 tärning kycklingbuljong
- 1 dl riven ost
- ½ kruka färsk basilika
Dela recept
Instruktioner
- Skala och hacka löken och vitlöken. Tvätta paprikan, ta bort stjälk och kärnor och skär den i tärningar. Halvera de tvättade körsbärstomaterna.
- Hacka kycklingfiléerna i strimlor. Stek i olja i en stor stekpanna, kastrull eller gryta. Tillsätt lök och vitlök och fräs tills de mjuknat. Tillsätt paprika och körsbärstomater och fräs i ytterligare ett par minuter. Krydda med oregano, salt och svartpeppar.
- Häll i pasta, vatten och grädde. Tillsätt även buljongtärningen.
- Koka under lock på medelvärme i cirka 15 minuter, tills pastan är kokt och det mesta av vätskan har absorberats.
- Toppa med riven ost och färsk basilika.
Till recepten
Dela recept