Fortsätt till innehållet
One Pot-pasta med skinka och tomat

One Pot-pasta med skinka och tomat

En snabb och krämig pastarätt där allt kokas i samma gryta – mindre disk och maximal smak! Solmogna tomater, skinka och grädde ger en len och mild sås som hela familjen gillar.

One Pot-pasta med skinka och tomat

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 300 g pasta (tex. farfalle)
  • 1 msk
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • 2 vitlöksklyfta
  • 2 dl
    Valio Laktosfri matgrädde
    Valio laktosfri matgrädde kan användas i varm matlagning såsom soppor, såser och ugnsrätter. Tål långvarig…
    Valio Laktosfri matgrädde 10% 5 dl
  • 5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljong, tärningar
  • 200 g skinka
  • 200 g körsbärstomater
  • 1 dl riven parmesan
  • 0 kg färsk basilika till servering
  • 0 kg salt och peppar efter smak

Instruktioner

  1. Smält smöret i en stor gryta. Fräs vitlöken lätt utan att den tar färg.
  2. Lägg i pasta, vatten, matgrädde och buljongtärning. Låt koka upp under omrörning.
  3. Sänk värmen och låt pastan sjuda på medelvärme i ca 12–14 minuter tills den är al dente och såsen krämig. Rör om då och då.
  4. Skär skinkan i strimlor. Tillsätt den tillsammans med tomaterna mot slutet och låt allt bli varmt.
  5. Toppa med riven parmesan, färska örter och nymald svartpeppar.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.