Förberedelsetid
Aktiv
10 min
Passiv
20 min
Totalt
30 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarkock
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 300 g pasta (tex. farfalle)
-
1 msk
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 2 vitlöksklyfta
-
2 dl
Valio Laktosfri matgräddeValio laktosfri matgrädde kan användas i varm matlagning såsom soppor, såser och ugnsrätter. Tål långvarig…
- 5 dl vatten
- 1 grönsaksbuljong, tärningar
- 200 g skinka
- 200 g körsbärstomater
- 1 dl riven parmesan
- 0 kg färsk basilika till servering
- 0 kg salt och peppar efter smak
Dela recept
Instruktioner
- Smält smöret i en stor gryta. Fräs vitlöken lätt utan att den tar färg.
- Lägg i pasta, vatten, matgrädde och buljongtärning. Låt koka upp under omrörning.
- Sänk värmen och låt pastan sjuda på medelvärme i ca 12–14 minuter tills den är al dente och såsen krämig. Rör om då och då.
- Skär skinkan i strimlor. Tillsätt den tillsammans med tomaterna mot slutet och låt allt bli varmt.
- Toppa med riven parmesan, färska örter och nymald svartpeppar.
Till recepten
Dela recept