
Förberedelsetid
Aktiv
10 min
Passiv
4 h
Totalt
4 h 10 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarkock
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
2 dl
Valio Laktosfri mellanmjölkdryck 1,5%I Valio laktosfri mellanmjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
-
1 dl
Valio Laktosfri yoghurt naturell 2,5%Njut av vår härligt krämiga naturella yoghurt utan laktos. Med sin milda, goda smak är…
- 3 dl havregryn
- 100 g blåbär (frysta)
- ½ tsk vaniljpasta
- 2 tsk honung, flytande
- ½ tsk kardemumma (stött)
- ½ krm salt
Havrecrunch
- 2 dl havregryn
- 2 msk rapsolja
- 2 tsk råsocker
- ½ krm salt
-
2 msk
Valio Laktosfri smör (till stekning)Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
Topping
- 1 dl blåbär
- 2 msk jordnötssmör
- ½ tsk kardemumma (stött)
Dela recept
Instruktioner
- Blanda mjölk, yoghurt, havregryn, vanilj, honung, kardemumma, salt och blåbär i en bunke. Fördela i två skålar. Plasta och ställ in i kyl i 4 timmar eller över natten.
- Blanda havregryn, olja, socker och salt i en bunke. Rosta i en varm stekpanna med smör. Havregrynen ska bli gyllenbruna. Häll av på ett bakplåtspapper och låt svalna.
- Toppa overnight oatsen med havrecrunch, nötsmör och ev kardemumma.
Till recepten
Dela recept