Fortsätt till innehållet
Overnight oats med plommon

Overnight oats med plommon

Starta dagen med overnight oats! Denna variant med plommon, kanel och kokos är en riktigt god smak-kombo. Du kan söta kompotten efter smak.

Overnight oats med plommon

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Plommonkompott

  • 175 g plommon
  • ½ dl råsocker
  • 1 tsk citron (pressad)
  • ½ tsk kanel, mald
  • ½ tsk vaniljpasta

Topping

  • 2 msk mandelsmör
  • 0 kg kardemumma (stött)

Instruktioner

Overnight oats

  1. Blanda ihop alla ingredienserna till overnight oatsen och fördela upp i två skålar. Plasta och låt stå i kyl 4 timmar eller över natten.

Plommonkompott

  1. Kärna ur och skär plommonen i mindre bitar. Koka upp plommon, socker, citron, kanel och vanilj i en kastrull. Lå småkoka i ca 10 minuter och låt svalna. Förvara i kyl.
  2. Toppa overnight oatsen med plommonkompott, yoghurt, nötsmör och lite stött kardemumma.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.