
Förberedelsetid
Aktiv
20 min
Passiv
4 h
Totalt
4 h 20 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarkock
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
5 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 150 g laktosfri vit choklad
- 1 dl strösocker
- 2½ gelatinblad
- 1 vaniljstång
- 1 tsk vaniljsocker
Jordgubbs- och rabarberkompott
- 6 färska jordgubbar
- 3 stänger rabarber
- ½ dl strösocker
- ½ citron
Dela recept
Instruktioner
- Lägg gelatinbladen i blöt.
- Skär vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp grädde, socker, vaniljsocker och vaniljstång och frön i en kastrull. Låt svalna.
- Hacka ner vit choklad och rör om.
- Krama ur gelatinbladen och rör ner i kastrullen.
- Häll upp i fina glas.
- Låt pannacottan stelna i kylen i några timmar – gärna över natten.
Jordgubbs- och rabarberkompott
- Dela jordgubbar och skär rabarber i bitar, ca 1 centimeter.
- Lägg i en kastrull med socker och citron och låt koka tills jordgubbar och rabarber blir mjuka.
- Ställ i kylen.
- Klicka på lite kompott på pannacottan vid servering.
Till recepten
Dela recept