Fortsätt till innehållet
Pannacotta med jordgubbs- och rabarberkompott

Pannacotta med jordgubbs- och rabarberkompott

Pannacotta med vit choklad och toppad med jordgubbs- och rabarberkompott, en fantastiskt god och lyxig efterrätt. Dessutom enkel att förbereda och göra till många.

Pannacotta med jordgubbs- och rabarberkompott

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 5 dl
    Valio Laktosfri vispgrädde
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%  5 dl
  • 150 g laktosfri vit choklad
  • 1 dl strösocker
  • 2½  gelatinblad
  • vaniljstång
  • 1 tsk vaniljsocker

Jordgubbs- och rabarberkompott

  • färska jordgubbar
  • 3  stänger rabarber
  • ½ dl strösocker
  • ½  citron

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladen i blöt.
  2. Skär vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp grädde, socker, vaniljsocker och vaniljstång och frön i en kastrull. Låt svalna.
  3. Hacka ner vit choklad och rör om.
  4. Krama ur gelatinbladen och rör ner i kastrullen.
  5. Häll upp i fina glas.
  6. Låt pannacottan stelna i kylen i några timmar – gärna över natten.

Jordgubbs- och rabarberkompott

  1. Dela jordgubbar och skär rabarber i bitar, ca 1 centimeter.
  2. Lägg i en kastrull med socker och citron och låt koka tills jordgubbar och rabarber blir mjuka.
  3. Ställ i kylen.
  4. Klicka på lite kompott på pannacottan vid servering.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.