Ingredienser

8 portioner

Påsktårta

Påsktårta

Beskrivning

Det här är receptet på den ultimata påsktårtan som både smakar gott och ser ut som påsken själv. En enkel påsktårta som är helt laktosfri för att även vi med laktosintolerans ska kunna få njuta av en god påsktårta!

Ingredienser

8 portioner

Gör så här:

Sätt ugnen på 220°C.

Vaniljsås

  1. Dela vaniljstången på längden och skrapa fram fröna med hjälp av en kniv. Blanda samman äggen, mjölken, socker, vaniljstången, vaniljfrön och potatismjölet i en kastrull.
  2. Låt mjölken sjuda upp på svag värme, vispa hela tiden tills krämen tjocknar. Tag av från värmen, lyft ur vaniljstången och låt svalna under omrörning.

Deg

  1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till ljummet (36-37°C). Häll i 1 dl av mjölken och lös jästen. Vispa löst ihop äggen och resten av mjölken och rör samman med jästen.
  2. Rör i hälften av mjölet, skär smöret i kuber och lägg i. Arbeta samman och lägg i lite mer mjöl, allt eftersom, tills du får en smidig deg. Platta ut med händerna till en stor pizza, lägg på en smord ugnsplåt och pensla på lättvispad ägg och strö över mandelflarn.

Grädda i ugn i 20 minuter tills den fått bra färg. Låt svalna ordentligt och dela försiktigt i mitten med hjälp av en lång kniv. Bred på vaniljsåsen och lägg på locket. Skår i tårtbitar lägg på en klick grädde och en halva aprikos för den rätta påsktårte-looken.

Foto: Annika Broman

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Påsktårta

äcklig skriver:

äcklig
usch den var inte god

Petra skriver:

Har du bakat den? eller utgår
Har du bakat den? eller utgår du från vad du tror den kommer smaka när du läser ingredienserna?


Populära avdelningar