Förberedelsetid
Aktiv
15 min
Passiv
30 min
Totalt
45 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarbröd
- Ugn175°C
Recension
5
stjärnor av fem
1 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderMuffins
-
100 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 2 ägg
- 2½ dl farinsocker
- 3 dl vetemjöl
- 1½ tsk bakpulver
- 2 tsk pepparkakskrydda
- 1 tsk kanel
- 1 tsk vaniljsocker
- 1½ dl filmjölk
Frosting
- 200 g färskost
- 3 dl florsocker
- 1½ tsk vaniljsocker
Dela recept
Instruktioner
Muffins
- Sätt ugnen på 175°C över- och undervärme. Förbered muffinsformar i en muffinsplåt.
- Vispa ägg och farinsocker ordentligt tills smeten blir ljus och luftig.
- Blanda vetemjöl, bakpulver, pepparkakskrydda, kanel och vaniljsocker i en separat skål.
- Rör ner de torra ingredienserna i äggsmeten. Tillsätt filmjölk och smält smör och rör till en slät smet.
- Fördela smeten i muffinsformarna, fyll cirka två tredjedelar.
- Grädda mitt i ugnen i 12–15 minuter. Låt muffinsen svalna helt.
Frosting
- Spritsa på de kalla muffinsen och dekorera med pepparkakor.
Till recepten
Dela recept