Fortsätt till innehållet
Pepparkaksmuffins med vaniljfrosting

Pepparkaksmuffins med vaniljfrosting

Låt julens dofter ta plats i köket med saftiga pepparkaksmuffins och len vaniljfrosting. Perfekta till adventsfikat eller när du vill bjuda på något snabbt och riktigt gott.

Pepparkaksmuffins med vaniljfrosting

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Muffins

  • 100 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • ägg
  • 2½ dl farinsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 2 tsk pepparkakskrydda
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1½ dl filmjölk

Frosting

  • 200 g färskost
  • 3 dl florsocker
  • 1½ tsk vaniljsocker

Instruktioner

Muffins

  1. Sätt ugnen på 175°C över- och undervärme. Förbered muffinsformar i en muffinsplåt.
  2. Vispa ägg och farinsocker ordentligt tills smeten blir ljus och luftig.
  3. Blanda vetemjöl, bakpulver, pepparkakskrydda, kanel och vaniljsocker i en separat skål.
  4. Rör ner de torra ingredienserna i äggsmeten. Tillsätt filmjölk och smält smör och rör till en slät smet.
  5. Fördela smeten i muffinsformarna, fyll cirka två tredjedelar.
  6. Grädda mitt i ugnen i 12–15 minuter. Låt muffinsen svalna helt.

Frosting

  1. Spritsa på de kalla muffinsen och dekorera med pepparkakor.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.