Fortsätt till innehållet
Red velvet lava cake

Red velvet lava cake

Lavakaka även kallad fondant är en lättlagad och populär chokladdessert med ett krämigt inre. Här är en variant bakad som amerikansk red velvet cake på vit choklad och kakao. Kakan får sin fina röda färg av gelé eller hushållsfärg. Servera kakan varm med en färskostkräm eller glass!

Red velvet lava cake

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 100 g vit choklad (ev. laktosfri)
  • 100 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • ½ dl strösocker
  • ägg
  • äggulor
  • ½ tsk hushållsfärg eller gelé
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ¾ dl vetemjöl
  • 2 krm salt
  • 0 kg
    Valio Laktosfri smör, till formarna
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g

Färskostkräm


Instruktioner

Red lava cake

  1. Värm ugnen till 200?°C.
  2. Smörj små ugnsfasta formar ordentligt med smör.
  3. Smält smör och vit choklad försiktigt i vattenbad eller i mikron. Rör om då och då.
  4. Vispa äggen och äggulorna ljusa och luftiga i en bunke. När smeten har blivit fluffig, tillsätter du sockret lite i taget under fortsatt vispning.Rör ner hushållsfärg, vaniljsocker och den smälta smör- och chokladblandningen.
  5. Sikta ner kakao, vetemjöl och salt i äggblandningen.
  6. Fördela smeten jämnt i formarna, ca 1 dl per form. Placera formarna på en plåt och grädda i 17–20 minuter tills kanterna har stelnat men mitten fortfarande är lite lös.Alla ugnar är olika så håll koll under gräddningen. Om mitten blir för lös, sätt in dem någon minut till.
  7. Låt dem svalna i några minuter. Skär ev runt kanterna med en kniv och stjälp upp på assietter.

Färskostkräm

  1. Vispa grädde, färskost och vanilj till en kräm med mjuka toppar.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.