
Förberedelsetid
Aktiv
1 h
Totalt
1 h
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 2 dl grötris
- 4 dl vatten
- ½ tsk salt
- 1 kanelstång
-
7½ dl
Valio Laktosfri mellanmjölkdryck 1,5%I Valio laktosfri mellanmjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
Dela recept
Instruktioner
- Blanda risgryn, vatten, salt och kanel i en kastrull och koka upp.
- Koka på svag värme under lock på svag värme i ca 10 minuter.
- Tillsätt mjölken och rör om. Låt puttra på svag värme i ca 30-40 minuter till en krämig gröt. Rör om med jämna mellanrum för att inte bränna gröten.
- Smaka eventuell av med lite socker och lägg i en mandel om så önskas.
- Servera gröten med kanel, socker och mjölk.
Till recepten
Dela recept