Förberedelsetid
Aktiv
20 min
Passiv
4 h
Totalt
4 h 20 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarkock
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderChiasylt
- 2 dl frysta hallon
- 1 msk lönnsirap eller honung
- 1 msk vatten
- 1 msk chiafrön
Risgrynsgröt med saffran
- 3 dl risgrynsgröt
- ½ g saffran
- 2 tsk vaniljsocker
- ½ msk honung eller lönnsirap
- ½ krm salt
-
1 dl
Valio Laktosfri yoghurt naturell 4 %Prova vår extra krämiga naturella yoghurt utan laktos. Yoghurten är lika god till frukost eller…
Topping
- 2 msk pistagenötter, finhackade
- 10 g mjölkfri vit choklad
Dela recept
Instruktioner
Chiasylt
- Koka upp hallon, lönnsirap och vatten i en kastrull. Låt småputtra några minuter. Ta av kastrullen från plattan och tillsätt chiafrön. Låt svalna och förvara i kyl minst 4 timmar.
Risgrynsgröt med saffran
- Koka gröten enligt förpackningens anvisningar, rör ner saffran, vaniljsocker, honung och salt, låt kallna. (Om du kokar ny gröt kan du låta saffranet koka med i gröten).
- Rör i 1 dl yoghurt, lägg upp i burkar och toppa med chiasylt, hackade pistagenötter och riven vit choklad.
Till recepten
Dela recept