Förberedelsetid
Aktiv
25 min
Passiv
2 h
Totalt
2 h 25 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarbröd
- Ugn124°C
Recension
5
stjärnor av fem
1 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
100 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
-
2 dl
Valio Laktosfri vispgrädde 35%Valio laktosfri vispgrädde kan användas till matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i grytan en…
- 2½ dl socker
- 1 dl ljus sirap
- ½ g (1paket) saffran
- 1 krm (+extra till topping) flingsalt
Dela recept
Instruktioner
- Smält smöret i en kastrull på medelvärme tills det blir gyllenbrunt och doftar nötigt.
- Tillsätt grädde, socker, sirap, saffran och salt. Rör om och låt koka utan lock tills smeten når 124–125 °C (eller gör kulprov - kolan ska bli seg men formbar).
- Klä en liten form (ca 15 × 20 cm) med bakplåtspapper och häll i smeten.
- Strö över lite flingsalt. Låt svalna i rumstemperatur och stelna helt.
- Skär upp i rutor och slå in i smörpapper.
Till recepten
Dela recept