Förberedelsetid
Aktiv
15 min
Totalt
15 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarkock
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 1 banan, mosad
- ¾ dl havregryn
- 1 ägg
- 1 tsk vallmofrön
- ½ tsk vaniljextrakt
- 1 krm salt
- ½ tsk kanel, mald
-
0 kg
Valio Laktosfri smör (till stekning)Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
Topping
-
1 dl
Valio Laktosfri yoghurt naturell 4 %Prova vår extra krämiga naturella yoghurt utan laktos. Yoghurten är lika god till frukost eller…
- ½ dl frystorkade jordgubbar
- 1 msk jordnötssmör
- 0 kg vallmofrön
- 1 msk honung eller lönnsirap
- 0 kg färsk mynta
Dela recept
Instruktioner
- Mosa bananen ordentligt i en skål och rör ihop den med övriga ingredienser till en jämn smet.
- Hetta upp en stekpanna på medelvärme och smält en klick smör. Häll i smeten och låt den steka tills den fått färg på undersidan. Vänd därefter smeten och bryt försiktigt sönder den i mindre bitar med en stekspade. Stek vidare tills bitarna är gyllene runt om. Avsluta gärna med ytterligare en liten klick smör i pannan för extra smak.
- Lägg upp på en tallrik och toppa med yoghurt, bär, nötsmör och vallmofrön. Ringla över honung och garnera gärna med färsk mynta.
Till recepten
Dela recept