Fortsätt till innehållet

Scrambled oats

Scrambled oats smakar som en kombination av pannkaka och gröt. Använd fina gryn för en krämigare textur. Toppa med yoghurt, grekisk yoghurt, kvarg eller lättvispad grädde. Du kan också toppa med bär, sylt eller kompotter!

Scrambled oats

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • banan, mosad
  • ¾ dl havregryn
  • ägg
  • 1 tsk vallmofrön
  • ½ tsk vaniljextrakt
  • 1 krm salt
  • ½ tsk kanel, mald
  • 0 kg
    Valio Laktosfri smör (till stekning)
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g

Topping

  • 1 dl
    Valio Laktosfri yoghurt naturell 4 %
    Prova vår extra krämiga naturella yoghurt utan laktos. Yoghurten är lika god till frukost eller…
    Valio Laktosfri yoghurt naturell 4% 1000 g
  • ½ dl frystorkade jordgubbar
  • 1 msk jordnötssmör
  • 0 kg vallmofrön
  • 1 msk honung eller lönnsirap
  • 0 kg färsk mynta

Instruktioner

  1. Mosa bananen ordentligt i en skål och rör ihop den med övriga ingredienser till en jämn smet.
  2. Hetta upp en stekpanna på medelvärme och smält en klick smör. Häll i smeten och låt den steka tills den fått färg på undersidan. Vänd därefter smeten och bryt försiktigt sönder den i mindre bitar med en stekspade. Stek vidare tills bitarna är gyllene runt om. Avsluta gärna med ytterligare en liten klick smör i pannan för extra smak.
  3. Lägg upp på en tallrik och toppa med yoghurt, bär, nötsmör och vallmofrön. Ringla över honung och garnera gärna med färsk mynta.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.