
Förberedelsetid
Aktiv
15 min
Passiv
1 h
Totalt
1 h 15 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarbröd
- Ugn175°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 3 ägg
- 2½ dl strösocker
-
120 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
-
1½ dl
Valio Laktosfri mjölkdryckI Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 3½ dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
-
0 kg
Valio Laktosfri smör, till formenSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 0 kg ströbröd laktosfritt, till formen
- 0 kg florsocker
Dela recept
Instruktioner
- Värm ugnen till 175°C.
- Smörj och bröa en sockerkaksform noggrant.
- Vispa ägg och socker riktigt ljust och luftigt med en elvisp.
- Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken.
- Blanda samman de torra ingredienserna i en bunke. Sikta ner dem i äggsmeten växelvis med smörmjölken. Vänd försiktigt runt till en jämn smet med slickepott.
- Grädda i mitten av ugnen i 35-40 minuter tills kakan är helt torr. Kontrollera med en sticka eller mät med en termometer, vid 96-98 °C är kakan klar.
- Låt kakan vila i 10 minuter i formen innan du stjälper upp den på en tallrik. Låt svalna under bakduk.
- Pudra ev med florsocker.
Till recepten
Dela recept