Fortsätt till innehållet
Spett med bär och miniplättar

Spett med bär och miniplättar

Frukt- och bärspett med miniplättar. Perfekt för utflykt eller mellis.

Spett med bär och miniplättar

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Till spetten

  • 500 g bär eller frukt

Instruktioner

  1. Vispa ihop ägg och yoghurt i en bunke. Blanda ner mjöl, bakpulver, bikarbonat, socker och salt. Vispa till en jämn smet.
  2. Fyll lite av smeten i en spritspåse. Det är enklast att ha lite i taget i spritspåsen.
  3. Hetta upp en stekpanna med en klick smör i. Spritsa ut små plättar och stek på medelhög temperatur tills det blir bubblor på ytan, vänd och stek på andra sidan. Miniplättarna ska bli gyllenbruna.
  4. Skär frukt och bär i bitar. Trä frukt, bär och pannkakor på spetten. Strö ev över lite socker eller ringla på honung vid servering.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.