
Förberedelsetid
Aktiv
1 h
Passiv
1 h
Totalt
2 h
Svårighetsgrad
-
Bakentusiast
- Ugn225°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderDeg
-
5 dl
Valio Laktosfri mellanmjölkdryckI Valio laktosfri mellanmjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 2 tsk torrjäst
- 1 dl vatten (ljummet)
- 1½ tsk strösocker
- 1½ dl strösocker
- 2 tsk kardemumma, mald
- 14 dl vetemjöl, fullkorn finmalet
-
150 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
Fyllning
-
100 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 2 dl strösocker
- 4 tsk kanel, malen
- 200 g dadlar (urkärnade)
Pensling och garnering
- 1 ägg, till pensling
- 0 kg pärlsocker (till garnering)
Dela recept
Instruktioner
- Blanda ljummet vatten, 1 ½ tsk socker och torrjäst i en värmd kopp. Ställ åt sidan tills det bubblar ordentligt. För att skynda på processen kan du ställa koppen i varmt vatten. Torrjäst kräver lite högre temperatur än färskjäst för att komma igång. Vattentemperaturen kan med fördel vara ca 41°C - 38°C.
- Blanda 1 ½ dl socker och kardemumma i en degbunke.
- Smält smöret, tillsätt mjölken och häll i degbunken. Tillsätt jästblandningen. Kontrollera att degspadet inte överstiger 37°C.
- Tillsätt hälften av mjölet. Arbeta in resten lite i taget tills degen är smidig och släpper bunkens kanter. Strö över lite mjöl och täck med en duk. Låt jäsa ca 30 min.
- Smörj muffinsformen eller placera pappersformar i den.
- Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en ca 30×40 cm rektangel.
- Bred på hälften av smöret, strö över hälften av socker, kanel och ev. dadlar. Rulla ihop och skär i 12 bitar. Upprepa med den andra halvan.
- Placera bullarna i formarna. Låt jäsa under duk ca 30 min.
- Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
- Grädda mitt i ugnen i 225–250°C, ca 10 minuter tills bullarna fått fin färg.
Till recepten
Dela recept