Fortsätt till innehållet
Våffla med scrambled eggs och pico de gallo

Våffla med scrambled eggs och pico de gallo

Frasiga våfflor möter krämig äggröra och fräsch pico de gallo i en lyxig kombo. Passar perfekt till brunch eller lunch.

Våffla med scrambled eggs och pico de gallo

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Våfflor

Pico de gallo

  • körsbärstomater
  • schalottenlök
  • 1 msk lime (pressad)
  • ½ tsk chiliflakes
  • ½ dl hackad färsk koriander
  • ½ krm salt

Scrambled egg

Till servering


Instruktioner

Våfflor

  1. Blanda alla ingredienser till våffelsmeten i en bunke. Låt svälla i 20 - 30 minuter. Gör undertiden pico de gallon och scrambled eggs.
  2. Grädda sedan ca ¾ dl smet åt gången i våffeljärnet. Det blir 3–4 våfflor. Lägg de färdiga våfflorna på ett galler medan du gräddar resten så håller de sig frasiga.

Pico de gallo

  1. Tärna tomaterna och finhacka löken.
  2. Lägg i en skål och pressa över limesaft. Tillsätt chiliflakes, hackad koriander och en nypa salt. Rör om och ställ åt sidan.

Scrambled eggs

  1. Vispa ihop ägg och grädde (eller mjölk) i en bunke. Krydda med salt och peppar.
  2. Hetta upp en stekpanna på medelvärme med en klick smör. Häll i äggblandningen och rör hela tiden tills äggen är krämiga och smått smuliga i konsistensen. Ta av från värmen direkt.

Vid servering

  1. Bred ett lager cream cheese på varje våffla. Lägg på scrambled eggs och toppa med pico de gallo. Ringla över lite olivolja och avsluta med flingsalt, nymalen svartpeppar och ev med koriander.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.