Ingredienser

1 portioner

Varm kryddig chokladkräm

Beskrivning

Vår varma kryddiga chokladkräm passar väldigt bra att dricka/doppa kakor i.

Ingredienser

1 portioner

Gör så här:

  1. Använd gärna en kastrull med non-stick beläggning.
  2. Blanda samman kakao, potatismjöl, socker och chokladen. 
  3. Låt smälta på låg värme under omrörning. 
  4. Häll i den varma mjölken, skall vara het men inte ha kokat, lite i taget under omrörning. 
  5. Så fort krämen börjat tjockna, tag av från spisen och fortsätt röra någon minut. 
  6. Prova gärna att smaksätta med arrak, mörk rom, ingefära eller amarettolikör. 
  7. Njut av den i små glas med sked och goda kakor att doppa i.

Foto av Annika Broman.

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Varm kryddig chokladkräm

Emma ekstrand skriver:

det låter gott
det låter gott

Jonathan skriver:

Gott
Ja väldigt


Populära avdelningar